Kuchnia

zupy, kremy, chłodniki

EVERYDAY FLAVOURS: ZUPA DYNIOWA Z CURRY.
ZUPA DYNIOWA Z CURRY

3 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera
kawałek pora
3 suszone pomidory
2 duże udka kurczaka
kilka ziaren pieprzu
1 listek laurowy
sól

2 szklanki PUREE DYNIOWEGO
2 łyżeczki curry w proszku
1 łyżeczka mielonej kurkumy
1/4 łyżeczki ostrej, wędzonej papryki

jogurt do podania

Warzywa obrać i pokroić na większe kawałki a następnie umieścić w garnku. Dodać do nich udka, suszone pomidory i przyprawy. Całość zalać wodą (około 2 litry) i gotować na małym ogniu około 1 1/2 godziny. Następnie wywar przecedzić na sicie. W garnku ponownie umieścić warzywa i wywar po czym całość zmiksować. Do garnka dodać purre dyniowe oraz pozostałe przyprawy. Zagotować i gotować jeszcze około 15 minut. Podawać z jogurtem i wytrawnymi ciastkami z kiełbasą z TEGO przepisu.
SMACZNEGO!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation