Kuchnia

zupy, kremy, chłodniki

Wiosenna zupa jarzynowa - healthy plan by ann

Składniki
(na 4-5 porcji)

4 marchewki
2 pietruszki
1 kawałek selera (jak do rosołu)
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 batat lub 3 ziemniaki
1 por
4 szklanki wody lub bulionu
1 łyżka masła klarowanego
2 małe główki kalafiora

przyprawy: sól morska, kurkuma, pieprz cayenne, majeranek, tymianek.



Sposób przygotowania:

Na maśle poddusiłam cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie warzywa gotowałam w bulionie (można w wodzie), aż były miękkie.

Wszystko zmiksowałam i dodałam przyprawy oraz cebulę i czosnek. Jeszcze raz zmiksowałam do konsystencji gładkiego kremu i gotowałam przez kilka minut na małym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation