Kuchnia

zupy, kremy, chłodniki

Przepis na zupę krem z brokułów | WINIARY

SKŁADNIKI:

bulion warzywny 2 kostki
por 100g
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
brokuły 2 szt
gęsta śmietana 18% 4 łyżki
sólo i pieprz
bazylia
pestki dyni


PRZYGOTOWANIE:

Bulion rozpuść w 0,75 l wrzącej wody.

Pora oczyść, pokrój w krążki i zeszklij na maśle, dodaj drobno pokrojony czosnek i przesmaż chwilę z porem.

Brokuły podziel na różyczki.

Do bulionu dodaj podsmażonego pora i brokuł. Gotuj do miękkości ok. 15 minut. Zmiksuj.

Do kremu dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem i bazylią.

Rozlej do bulionówek
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation