Kuchnia

Parowarowe

Rolady z kurczaka z fetą i szpinakiem przepis -

Składniki

ilość porcji: 2

2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
sól, suszona bazylia i tymianek do smaku
4 łyżki sera feta
2 garście świeżych liści szpinaku, umytych i osuszonych
kilka listków świeżej bazylii
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min. › Gotowanie: 30min. › +1godz. odstawienie › Gotowe w: 1godz.45min.

Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Owinąć w folię spożywczą i roztłuc na cienko. (Dzięki folii filety się nie rozlecą, a i tłuczek się tak nie obklei mięsem.) Zdjąć folię, oprószyć mięso solą, suszoną bazylią i tymiankiem. Przykryć i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Na każdy filet nałożyć po 2 łyżki sera feta. Jeśli jest miękki, to można go rozsmarować, a jeśli nie - pokruszyć go wprost na filety. Na ser nałożyć liście szpinaku.
Zawinąć rolady i spiąć wykałaczkami aby się nie rozleciały.
Jeśli parowar ma specjalną przystawkę na zioła - włożyć do niej liście bazylii. Jeśli nie, można bazylię ułożyć na roladach. Włożyć rolady na najniższy pojemnik w parowarze i włączyć urządzenie na 30 minut gotowania.
Rada
Ta wersja rolad jest bardzo delikatna. Jeśli lubimy czosnek, to można dodać wyciśnięty przez praskę czosnek na ser feta.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation