Kuchnia

sałatki

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki | Słodko-słone pichcenie
około 800 g kapusty pekińskiej1 łyżka soku z cytryny3 marchewki3 łyżki majonezu1 łyżka śmietany 18%2 ząbki czosnkuprzyprawy: sól, pieprz, cukier puder



Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki?

Kapustę oczyść, osusz i poszatkuj. Lekko posól, dodaj sok z cytryny, wymieszaj i odstaw na 10 minut.Marchewki obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dodaj do kapusty.

Majonez wymieszaj ze śmietaną, ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, solą, pieprzem i cukrem pudrem.Sos dodaj do kapusty i dokładnie wymieszaj.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation