Kuchnia

sałatki

Sałatka z rukolą, camembertem i jajkiem - Via Gusto
Składniki na sałatkę z rukolą:
3 jajka
150 g kukurydzy konserwowej
7-8 pomidorów suszonych z oleju (około 150 g odsączonych z oleju pomidorów)
60 g rukoli
120 g sera camembert


Składniki na sos do sałatki z octem:
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki octu z białego wina
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz i pokrój w ćwiartki. Do jajek dodaj kukurydzę konserwową, pokrojone w kostkę suszone pomidory, rukolę i pokrojony w plasterki ser camembert.

Całość wymieszaj i polej sosem – czyli miodem wymieszanym z musztardą, natką pietruszki, jogurtem greckim, octem z białego wina i doprawionym solą i pieprzem do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation