Kuchnia

Przepisy

Pierogi z kaszanką, cebulką i ogórkiem kiszonym.

Składniki:
• Porcja ciasta pierogowego
• 400 gramów dobrej kaszanki,
• 3 większe cebule,
• 3 średnie ogórki kiszone,
• olej.
Jak zrobić pierogi z kaszanką?
1. Cebulę pokrój w pióra, zrumień na odrobinie oleju, wyjmij 1/3 i odłóż.
2. Na patelnię dodaj ogórki pokrojone w drobną kostkę oraz kaszankę bez osłonek.
3. Smaż, rozdrabniając kaszankę, aż lekko się zrumieni. Farsz pozostaw do przestygnięcia.
4. Ciasto rozwałkuj cienko (na około 2 mm), przy pomocy szklanki wycinaj krążki.
5. Na każdy krążek połóż łyżeczkę farszu, dokładnie zlep.
6. Pierogi kładź na gotującą się osoloną wodę z odrobiną oleju. Gotuj przez 3 minuty od wypłynięcia.
7. Pierogi są gotowe po wyjęciu z wody. Z tym farszem najlepsze są jednak po zrumienieniu na niewielkiej ilości oleju (smażone przez 2-3 minuty z każdej strony), podane z odłożoną wcześniej cebulką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation