Kuchnia

Przepisy

Turecka zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:
-250 gr czerwonej soczewicy
-1 cebula
-litr rosołu
-1 marchewka
-1 łyżka masła
-sól i mielony czarny pieprz do smaku
-1 łyżeczka suszonej mięty lub do smaku
-1 łyżka stołowa pasty paprykowej biber salcasi (ostrej lub łagodnej)

Jak zrobić turecką zupę z czerwonej soczewicy
Na maśle usmażyć drobną pokrojoną cebulę, dodać zimnego rosołu, uprzednio umytą czerwoną soczewicę, marchewkę i gotować ok 40 min. Podczas gotowania dodać czubatą łyżkę pasty paprykowej. Zmiksować wszytko razem, dodać sól, suszoną miętę, trochę masła. Gotową zupę można polać podsmażoną na masełku czerwoną papryką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation