Kuchnia

Ciasta

Czekoladowe ciasto z gruszkami
Składniki

125 g masła lub margaryny
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki
2 łyżki kakao
1 łyżka przyprawy korzennej
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g ciemnej czekolady
2-3 łyżki mleka
2 dojrzałe gruszki

Wykonanie

Masło lub margarynę miksujemy razem z cukrem. Dodajemy jajka i ubijamy wszystkie składniki. Następnie dosypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawę korzenną i dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodajemy mleko. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy. Wszystkie składniki miksujemy. Keksówkę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą, następnie napełniamy ciastem. Gruszki kroimy w kostkę i układamy na cieście. Pieczemy w 180ºC przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation