Kuchnia

przystawki

Pita z dodatkami

Pita z dodatkami

LUT 2, 2013 BY JOLA BRAK KOMENTARZY KATEGORIA: ZAPIEKNAKI I PIZZE
Jeśli lubicie tortille to musicie koniecznie spróbować zamknąć ulubione dodatki w nowej odsłonie- w Picie.
Wykonanie równie szybie, zasada przyśpieszenia pracy: naszykowanie dodatków i sosu.
Ogromnym plusem jest to, że dodatki nie wypadają, a pitę trzyma się jak kanapkę, można ją zabrać na piknik, spacer itp.

Składniki:
4 pity
sałata lodowa
pomidor
ogórek
cebulka smażona
papryka czerwona
sos czosnkowy
do wyboru: kurczak/ pierś z kurczaka z gyrosem/ tuńczyk
Pite podgrzewamy w piekarniku albo w tosterze (około 3 minut).
W miseczkach szykujemy dodatki: sałata lodowa, pomidor pokrojony w plasterki, ogórek w plastry, papryka w paseczki, pierś z kurczaka pocięta w kostkę i wymieszana z przyprawą gyros i usmażona albo tuńczyk.
Sos czosnkowy z tego przepisu .
W podgrzaną pitę nakładamy w środek dodatki wg własnego uznania, polewamy sosem i od razu podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation