Kuchnia

Ciastka Cukierki

Ciasteczka serowe II
Składniki: 15 dkg mąki, 15 dkg białego sera, 15 dkg masła, 1 jajko, cukier puder do posypania, ok. 3 jabłka (obrane ze skórki i pokrojone w ósemki)
Przyrządzanie. Niezbyt wilgotny ser utrzeć w misce lub na tarce, wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę i masło, wbić żółtko i siekać nożem tak długo, aż wszystkie składniki złączą się, po czym lekko zagnieść ręką. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać szklanką ciastka. Do każdego kawałka ciasta wkładać ósemkę jabłka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w gorącym piekarniku (czyli w 180 st. C. przez 25-30 minut). Upieczone posypać na gorąco cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation