Kuchnia

Kuchnia - desery , polewy i ...

Truskawki zapiekane w koglu moglu

Składniki
- truskawki świeże: 100 gramów
- jajka surowe: 2 sztuki
- cukier waniliowy lub ekstrakt waniliowy: 2 łyżeczki
- cukier brązowy (lub cukier kryształ): 4 łyżki
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min.

Przepis – sposób przygotowania
Truskawki umyć,pozbawić szypułek,pokroić na małe kawałki.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym(naczynie na 1 porcję).
Truskawki posypać cukrem waniliowym lub polać ekstraktem z wanilii.
Rozbić jajka,oddzielić białka od żółtek.Żółtka utrzeć z brązowym cukrem(kogel-mogel).
Koglem moglem polać truskawki i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 15 minut.Kogel mogel powinien być zapieczony jak na zdjęciu,z góry podpieczony,kremowo-płynny.
Po wyjęciu z piekarnika poczekać tylko chwilę,aby naczynie lekko ostygło.Truskawki podawać bardzo ciepłe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation