Kuchnia

potrawy z grzybami

Zupa ze świeżych grzybów leśnych
Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Zupa ze świeżych grzybów leśnych - składniki:
1 szklanka posiekanych świeżych grzybów leśnych (same kapelusze)
1 cebula
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka śmietany
sól, pieprz,
pół szklanki mleka
Zupa ze świeżych grzybów leśnych - sposób wykonania:
Cebulę obieramy kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym maśle,
dodajemy grzyby i smażymy kilka minut dokładnie mieszając.
Następnie wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy aż grzyby będą miękkie,
przyprawiamy. Mąkę rozprowadzamy w mleku, dodajemy do grzybów i
chwilkę gotujemy - około 3 minut.
Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i ewentualnie
doprawiamy.
Najlepiej smakuje podana z makaronem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation