Kuchnia

potrawy z grzybami

Kotlet schabowy faszerowany kurkami

składniki:

kotlety schabowe - 4 sztuki
kurki - 200 gramów
suszona żurawina - 50 gramów
szalotki - 2 sztuki
gałązka tymianku - 1 sztuka
oscypek - 100 gramów

natka pietruszki - 0.5 pęczka
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 opakowanie
mąka pszenna - 50 gramów
tłuszcz - 100 gramów


1.Umyj grzyby oczyść z wszelkich zabrudzeń przekrój na pół. Szalotkę i czosnek drobno posiekaj.
2.Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż czosnek a następnie dodaj grzyby. Wszystko razem smaż około 10 minut dopraw do smaku posiekanym tymiankiem. Grzyby odstaw na bok, aby ostygły. Do zimnych grzybów dodaj startego oscypka i żurawinę.
3.Kotlety umyj i osusz, w mięsie, ostrym nożem zrób wąskie nacięcie – utwórz kieszeń.
4.Mięso napełnij farszem.
5.Kotlety oprósz przyprawą do mięsa Knorr obtocz w mące obsmaż na patelni z obu stron.
6.Pod koniec smażenia dodaj rozmieszany w 200 ml wody sos pieczeniowy Knorr. Wszystko razem duś pod przykryciem około 10 minut tak, aby kotlety nie były surowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation