Kuchnia

Makarony, pierogi,

Makaron canelloni z dynią, twarożkiem, orzechami i szpinakiem


makaron canelloni - 1 opakowanie
żółtko - 2 sztuki
dynia - 500 gramów
orzechy laskowe - 50 gramów
cebula - 1 sztuka
szpinak świeży - 250 gramów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
ząbki czosnku - 2 sztuki
twarożek wiejski - 200 gramów
sól i pieprz do smaku
mleko - 400 mililitrów
margaryna - 40 gramów
parmezan tarty - 200 gramów


W rondlu rozpuść margarynę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
Dodaj pokruszone (nie zbyt drobno) orzechy, szpinak i pokrojoną w kostkę dynię. Wszystko podsmaż minutę, aby szpinak nadal był świeży i zielony.
Przełóż składniki do miski, dodaj twarożek, połowę startego sera oraz żółtka. Wymieszaj farsz, ewentualnie dopraw.
Takim farszem nadziewaj surowy makaron canelloni.
Mleko zagotuj z zawartością opakowania Fix Knorr. Następnie dodaj pozostały ser i wymieszaj aż powstanie gładki sos.
Wylej niewielką ilość sosu na dno naczynia żaroodpornego i ułóż równo rurki makaronu. Zalej pozostałym sosem i piecz pod przykryciem z folii aluminiowej przez 20 minut w 180 stopniach. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 10 minut w 220 stopniach, aby wierzch zrobił się rumiany i chrupiący. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation