Kuchnia

Na słodko: pierogi, kluski, kluseczki, kopytka, pyzy & suflety

SUFLET Z KASZKI MANNY Z ORZECHAMI, ŻURAWINĄ I IMBIREM

Składniki:
- 90 g kaszki manny
- 10 g masła
- 0,5 litra mleka
- 2 jajka
- 40 g cukru
- około 15 g mieszanki orzechów laskowych, imbiru kandyzowanego i żurawiny

Przygotowanie:
1. Do garnka wlać mleko, wsypać kaszkę mannę i stale mieszając ugotować, około 5-7 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić.

2. Piekarnik nagrzać do 180 C. Bakalie rozdrobnić. Żółtka oddzielić od białek. Masło, cukier i żółtka utrzeć na koniec dodać ostudzoną kaszkę i rozdrobnione bakalie. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Pianę dodać do masy i delikatnie wymieszać.

3. Gotową masę wyłożyć do foremek żaroodpornych i zapiec w piekarniku około 10 minut. Podawać same lub polane sokiem malinowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation