Kuchnia

Na słodko: pierogi, kluski, kluseczki, kopytka, pyzy & suflety

Słodki makaron z bakaliami i pomarańczą - SKŁADNIKI:

Składniki:
250 g makaronu pełnoziarnistego świderki,
1 duża pomarańcza,
Spora garść rodzynek,
2 łyżki krojonych migdałów,
Garść orzechów włoskich,
2-3 łyżki miodu,
2 łyżki masła,
Bita śmietana do podania,
Melisa do dekoracji

Słodki makaron z bakaliami i pomarańczą - PRZYGOTOWANIE:

Pomarańczę obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy delikatnie kroimy. Na patelni rozpuszczamy masło. Dokładamy do niego miód, orzechy, migdały oraz rodzynki. Całość chwilkę razem smażymy. Między czasie makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Gotowy makaron łączymy z przygotowanymi bakaliami. Dokładnie mieszamy. Makaron porcjujemy na talerze. Na każdej porcji układamy cząstki pomarańczy. Całość dekorujemy bitą śmietaną oraz melisą. Podajemy na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation