Kuchnia

Na słodko: pierogi, kluski, kluseczki, kopytka, pyzy & suflety

Pierożki z makiem i bakaliami

Składniki:

• 35 dag mąki
• 1 jajko
• szczypta soli

Na nadzienie:
• 25 dag sera białego
• 5 dag rodzynek
• 5 dag fig
• 5 dag orzechów włoskich
• 5 dag migdałów
• 10 dag cukru
• olejek migdałowy
• 20 dag maku
• 1 jajko

Sposób przyrządzenia:
Ser przepuścić przez maszynkę dodać cukier, jajko, wszystko dokładnie zmiksować. Mak sparzyć dwukrotnie zmielić przez maszynkę, dodać łyżkę cukru i olejek migdałowy. Bakalie namoczyć w ciepłej wodzie, osączyć, pokroić. Wszystkie składniki połączyć ze serem . Przygotować ciasto z mąki, jajka i szczypty soli. Dokładnie wyrobić. Rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka. Na każdym ułożyć farsz i formować pierożki. Gotować we wrzątku. Podawać polane roztopionym masłem, posypane cukrem.

http://pychotka.pl/Piero%C5%BCki-z-makiem-i-bakaliami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation