Kuchnia

Na słodko: pierogi, kluski, kluseczki, kopytka, pyzy & suflety

Bizneswoman w kuchni: Ryż zapiekany z jabłkami

Potrzebujemy:
około 1 kg jabłek (ja wykorzystałam papierówki z ogrodu)
4 woreczki ryżu
cukier
cynamon
3/4 szklanki mleka

1. Rozgotowujemy jabłka tak, aby zrobił się mus, słodzimy je tak jak lubimy.

2. Zagotowujemy ryż, następnie przekładamy go do garnuszka zalewamy mlekiem i dodajemy 4 łyżeczki cukru. Lekko podgotowujemy, cały czas mieszając, aż uzyskamy ryż "na gęsto".

3. Ryż i mus wykładamy warstwami do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut. Można podawać z cynamonem jeśli ktoś lubi ;)

SMACZNEGO :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation