Kuchnia

jedzonko

Składniki:

100 g cukru pudru
130g masła 82% tłuszczu
1 opakowanie cukru waniliowego (8g)
250g mąki pszennej (typ 450)
1 łyżka niesłodzonego kakao
Wykonanie:

Mąkę przesiej przez sito, dodaj masło, kakao, oraz cukier waniliowy i wszystko siekaj nożem. Gdy powstaną małe grudki dodaj cukier puder i bardzo szybko zagnieć ciasto.
Moja masa na ciastka wyszła wilgotna więc włożyłam ją na 15 minut do lodówki po czym szybko rozwałkowałam.
Przy rozwałkowywaniu ciasta podsypuj je mąką. Wycinaj ciasteczka dowolnego kształtu i układaj na blaszce( nie musi być natłuszczona ).
Ciastka piecz 15 minut w piecyku nagrzanym do 160°C. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation