Kuchnia

Kulinaria

The best cocoa cookies for St. Nick's | Najlepsze ciasteczka kakaowe na Mikołajki | bite these goodies

Składniki:
(na około 130 ciastek)
3,75 szklanki mąki
0,75 szklanki kakao
1 łyżka esencji waniliowej
2 małe jajka
1,5 szklanki cukru
350 g masła
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki i odstaw na bok. W innym naczyniu ubij masło z cukrem aż będzie puszyste, dodaj jajka i wanilię i mieszaj do połączenia składników. Następnie stopniowo dodawaj przygotowane wcześniej suche składniki. Rozwałkuj ciasto na obsypanym mąką blacie (na grubość około 3 mm) i wycinaj dowolne kształty.
Tak przygotowane ciastka włóż do lodówki na 10-15 min (to zapobiegnie rozlaniu się ciastek w piekarniku). Po tym czasie przełóż je do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 8 min.

Na koniec pozostaje udekorować ciastka wedle własnej fantazji - my nie mogłyśmy się doczekać degustacji więc obsypałyśmy je tylko cukrem pudrem ale możecie również pokryć je lukrem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation