Kuchnia

Muffinki wytrawnie

Muffinki pizzowe

Składniki (na 12-14 sztuk):
suche:

* 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej,
* pół łyżeczki sody,
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
* 1 łyżeczka soli,
* 1 łyżeczka suszonego oregano,

mokre :

* 2 jajka,
* pół szklanki oleju,
* pół szklanki śmietany 18% tł.,
* pół szklanki soku pomidorowego,
* 2 łyżeczki przecieru pomidorowego,

dodatkowo

* 100 g kiełbasy ostrej chorizzo,
* 100 g sera żółtego.

Przygotowanie:
Kiełbasę i ser pokroić w drobna kosteczkę. Wymieszać w jednej misce suche składniki, w drugiej, nieco większej misce wymieszać mokre składniki. Połączyć suche składniki z mokrymi i dobrze wymieszać. Dodać ser i kiełbasę. Przełożyć ciasto do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Piec w temp.180 stopni ok.20 -25 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation