Kuchnia

wege

CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM

Składniki:
- 1 ser pleśniowy błękitny (ok.100g)
- 1 duża lub dwie mniejsze cukinie
- opakowanie ciasta francuskiego
- sól. pieprz
- 100 g startego żółtego sera

Wykonanie:
Cukinię umyć,obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą.
Odstawić na 10 minut. Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem.ser pleśniowy pokroić w plastry.
Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki cukinii, a następnie plasterki sera.
Ciasto piec na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut.Posypać startym zółtym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation