Kuchnia

wege

Kotleciki z pieczarek, cukinii i żółtego sera

Składniki na 12-13 szt:
500g pieczarek
70g żółtego sera startego
2 cebule
400g cukinii
2 jajka na twardo
1 jajko surowe
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2-3 łyżki prażonej cebulki
5-6 łyżek bułki tartej + do obtoczenia
sól, pieprz
przyprawa warzywna (klik)
masło
olej do smażenia


Pieczarki drobno posiekać lub najlepiej krótko zmiksować malakserem. Udusić na maśle. Cebulę drobno posiekać i zezłocić. Cukinię obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić. Można jeszcze raz całość zmiksować krótko. W dłoniach formować kulki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation