Kuchnia

ooo co za ciacho

Cherry-Vanilla Layer Cake
Cherry-Vanilla Layer Cake
Służy 8-10 [kliknij na druku recepty]
Maraschino ciasto:
1/2 szklanki masła
1 1/4 szklanki cukru pudru
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1/4 szklanki mleka pełnego
1/2 szklanki soku z wiśni maraschino
2 łyżeczki ekstraktu migdałowego
2 łyżki mąki do posypania na kostkę wiśniami
10 uncji butelki wiśnie maraschino, drobno posiekane
Upuszczać lub dwa czerwonego barwnika spożywczego lub Americolor różowe barwnika spożywczego w żelu * opcjonalnie
4 białka, sztywną pianę pobity

Rozgrzej piekarnik do 340 stopni. Smar dwa 7 "patelnie wiosna-forma (lub jeden 9") i linii z pergaminem.
Bić masło i cukier razem w misce miksera stoiska aż kremowy. W osobnej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Połączyć mleko, sok z wiśni i ekstrakt migdałowy i dodawać na przemian z masła i cukru z mieszaniny mąki.
W małej misce, posypać 2 łyżkami mąki nad kostkę wiśni i mieszać, aż mąka została całkowicie wchłaniany. Uwaga: To jest w porządku, jeśli wiśnie jeszcze trochę soku na nich po tym.
Mieszać wiśnie w cieście. Wymieszać z barwnika spożywczego w razie potrzeby
Krotnie sztywno ubite białka jaj do ciasta. Wlać do przygotowanych patelni ciasto i piec przez 50-60 minut. Zdjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce.


Wanilia Szwajcarski Beza Buttercream Lukier:
5 białka jaj
1 szklanka cukru
Szczypta soli
1 funt (4 paluszki) masła, pokrojone w kostkę, w temperaturze pokojowej
3 łyżeczki ekstraktu waniliowego jasne

Ustaw rondel pełen jedna trzecia pełna wody na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać białka, cukier i sól w dużej żaroodpornej misce. Ustaw się nad gotującą się wodą i ubij, aż mieszanina jest gorąca w dotyku i cukier się rozpuści.
Przenieść mieszaninę do miski miksera stoiska wyposażonego w załączniku piany.
Pokazał on niską szybkością przez 2 minuty. Wzrośnie do średnio-zaawansowanych, aż tworzone są sztywne szczyty.
Nadal bije na średnio-wysokiej prędkości, aż mieszanina jest puszysty i ochłodzi (miski powinien czuć chłodne w dotyku).
Obróć przełącznik miksera się i piany z przywiązania do wiosła. Włączyć mikser na średnio-niskiej i dodać masło, kilka kostek na raz, pokonując aż dobrze włączone przed kolejnym dodatku.
Dodać ekstrakt waniliowy. Podzielić ciasto i odcień z barwienia żywności, w razie potrzeby. Ciągle mało nie-przyciemniane lukier się do rury wokół krawędzi ciasta. Aby osiągnąć mój favoriteblue / zielony odcień, użyłem kropki każdy z nieba i Kelly Green Wilton żel spożywczych barwników.
Bić, aż lukier jest gruba i zupełnie gładka.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku aż do czasu użycia.

Uwaga: cylinder serce jest kawałek pasty gumy kawałkiem czystej, nieużywanej kwiatów drutu włożonego przez centrum. Powierzchnia była szczotkowana z syropu kukurydzianego i zanurzył się w wielokolorowe kropi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation