Kuchnia

Moje gotowanie

SZPINAKOWE ROLADKI SCHABOWE OTULONE BOCZKIEM

Choć tradycyjny schabowy będzie zawsze u mnie na 1 miejscu, dzisiaj postanowiłam przyrządzić go w troszkę innej postaci. Soczyste roladki faszerowane szpinakiem otulone plastrami boczku …

mmm aż chce się jeść ;)
Składniki:

4 średniej wielkości kotlety schabowe
2 ząbki czosnku
4 plasterki boczku
garść szpinaku
przyprawa do mięsa
oliwa z oliwek
Kotlety opłukać, osuszyć i robić dość cienko. Przyprawić przyprawą do mięsa. Czosnek pokroić w plasterki, ułożyć na kotletach, na wierzch położyć szpinak.
Zwinąć w rulonik, owinąć z zewnątrz boczkiem i spiąć wykałaczką.
Oliwę rozgrzać i smażyć roladki około 5 minut z każdej strony, aż boczek się przyrumieni.

Podawać z ziemniakami i świeżą sałatką.

SMACZNEGO! ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation