Kuchnia

Piknik JEDZENIE

Kajmakowe ciasteczka -

KAJMAKOWE CIASTECZKA - składniki:
170 g mąki pszennej
100 g masła miękkiego
100 g masy kajmakowej z puszki
4 łyżki drobnego cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
100 g drobinek czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady
KAJMAKOWE CIASTECZKA - sposób przygotowania:
Masło, masę kajmakową i cukier ucieramy na gładką masę. Dodajemy mąkę oraz ekstrakt z wanilii i ponownie ucieramy. Dodajemy drobinki czekoladowe i całość delikatnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 13 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Po upieczeniu ostudzić i szamać :) M.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation