Kuchnia

*** cupcakes

Muffiny z rabarbarem, marcepanem i amaretto

Muffiny z rabarbarem, marcepanem i amaretto

115 g masła
100 g cukru
175 g mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
120 ml mleka
150 g rabarbaru, pokrojonego w 1 cm plastry
100 g marcepanu, startego
100 g rodzynek
2 łyżki amaretto


Piekarnik nastawiamy na 190 st C i wkładamy papilotki do 12 muffinowej formy.
Masło ucieramy z cukrem do białości, stopniowo dodajemy po jajku i ucieramy. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia na przemian z mlekiem. Mieszamy. Dodajemy pokrojony rabarbar, starty marcepan i rodzynki. Mieszamy. Wykładamy masę do foremek i pieczemy ok 20-25 minut. Wykładamy po 5 minutach na kratkę i studzimy lub podajemy ciepłe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation