Kuchnia

Kuchnia: gotowanie i smażenie, obiady..

"Smak dzieciństwa - zupa truskawkowa z makaronem"

Składniki:

1 kg truskawek
4 jabłka (najlepiej łackie)
1,5 litra dobrej jakości wody
sok z połowy cytryny
1 galaretka truskawkowa
250 g drobnego, domowego makaronu

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę i dodajemy pokrojone w ćwiartki jabłka. Gotujemy aż jabłka będą miękkie, wyciągamy je i odkładamy.

Truskawki pozbawiamy szypułek, połowę wrzucamy do zupy, połowę odkładamy.
Jak lekko zmiękną miksujemy, dodajemy sok z cytryny oraz galaretkę.
Dokładnie mieszamy.

Makaron gotujemy al'dente.

Pozostałe truskawki kroimy na połówki, wyłączamy zupę i wrzucamy owoce.

Podajemy z domowym makaronem, na zimno lub gorąco.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation