Kuchnia

Kuchnia: gotowanie i smażenie, obiady..

Już chyba dawałam kiedyś przepis na te pączki inaczej,ale zrobiłam je znowu i nie mogłam się oprzeć,żeby znów ich nie przypomnieć:-)
-1/2 szk.wody
-1/2 szk.mleka
-1/3 kostki drożdży
-1 łyżka soli
-1 łyżka cukru
-1 jajko

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie z cukrem. Rozczyn połączyć z resztą składników. Mąki dodajemy tyle,żeby ciasto nie było zbyt gęste. Zostawić na chwilę,żeby wyrosło. Rwać niewielkie kawałki,rozpłaszczyć na dłoni i dodawać nadzienie. Z mięsem mielonym,surowym,robić dziurki i kłaść dziurą do dołu na rozgrzany olej,żeby mięso się usmażyło. Z jajkiem wystarczy tylko obsmażyć,aż ciasto się zrumieni. Smażyć na głębokim tłuszczu.

SMACZNEGO :-)

P.S.
a mąki nie umiem powiedzieć dokładnie ile,tak na oko dadaję,powoli do rozczynu,żeby ciasto nie było zbyt gęste,takie kleiste powinno być....

Jajko na twardo,pokrojone,odprawiam,dodaję szczypiorek,lub natkę pietruszki i tyle. Mięso mielone odprawiam do smaku,dodaję szczypior lub natkę i dolewać ciut wody,żeby nie było zbyt zwarte,lepiej się upiecze i będzie wilgotne i smaczne :-)

Można również,nie dodawać do ciasta soli tylko cukier i można do środka dodać np.jabłka,lub brzoskwinie i już będzie coś na słodko:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation