Kuchnia

KOLACJE

SAŁATKA Z INDYKIEM

Składniki (na 2 porcje):

2 miniaturowe sałaty rzymskie (lub pół dużej)
pół małej czerwonej cebulki
garść pomidorków koktajlowych
pół krótkiego ogórka
1 sznycel z indyka (około 170-200 g)
sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 10 listków bazylii, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka oliwy ev, sól i pieprz do smaku
Umyte liście sałaty siekamy. Cebulkę obieramy, kroimy w cienkie piórka. Pomidory kroimy na pół, ogórka w plastry. Indyka przyprawiamy solą i pieprzem, grillujemy na patelni z obu stron, odkładamy na papierowy ręcznik. Mięso kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną bazylią, oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu możecie dodać także drobno posiekany mały ząbek czosnku. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation