Kuchnia

desery w pucharkach

Krem jagodowy z białą czekoladą


Smaczny deser o pięknym kolorze. Gęsty, kremowy z dodatkiem cynamonu i czekolady. Sama przyjemność :) (przepis z gazety „Tina” nr 14 z 30 czerwca 2010r.)

Składniki:
1 tabliczka białej czekolady
1 szklanka śmietanki kremówki
250g serka mascarpone lub serka śmietankowego mało solonego
200g jagód
¼ łyżeczki cynamonu
Dodatkowo:
biszkopty do dekoracji
jagody do dekoracji

Śmietanę podgrzać, gdy będzie gorąca dodać połamaną czekoladę, mieszać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić i włożyć na parę godzin do lodówki.

Umyte i osączone jagody zmiksować na mus. Połączyć je z serkiem i cynamonem. Masę czekoladową wyjąć z lodówki i ubić, dodać jagodowy krem, wymieszać. Przełożyć do pucharków, przechowywać w lodówce, przed podaniem udekorować jagodami i biszkoptami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation