Kuchnia

desery w pucharkach

Krem waniliowy z białego sera


Składniki

1 torebka budyniu waniliowego
1/2 I mleka, szczypta soli
2 torebka cukru waniliowego
3 łyżki cukru
250 g tłustego białego sera
4 łyżki 27- 36% śmietanki


Sposób przygotowania


1 Proszek budyniowy wymieszać z odrobiną mleka. Pozostałe mleko zagotować r solą i cukrem. Dodać rozmieszany proszek budyniowy, doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.

2 Garnek z budyniem wstawić do zimnej wody, często mieszać.

3 Jak tylko budyń będzie lekko ciepły dodać biały ser i śmietankę, Trzepaczką do piany ubić lekko gęsty krem.

4 Krem przed podaniem przełożyć do szklanych pucharków. Przybrać owocami i prażonymi migdałami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation