Kuchnia

SAŁATKI i SURÓWKI

Colesław z marynowanym selerem przepis - Galeria - Gotujmy.pl

trudność: łatwe
czas: 1-30 min

Colesław z marynowanym selerem - SKŁADNIKI:
1/4 główki średniej kapusty
marchewka
cebula
5 łyżek szczypiorku
370 g marynowanego selera
sos: 2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
łyżka soku z cytryny
łyżka otartej skórki z cytryny
łyżeczka cukru
sól
i pieprz do smaku
Colesław z marynowanym selerem - PRZYGOTOWANIE:
Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Seler przekładamy na sitko i delikatnie odciskamy, pozwalamy mu chwilę poleżeć aby pozbył się nadmiaru wody. W małym naczyniu mieszamy składniki na sos. Odstawiamy na 10 minut aby smaki sobą przeszły. Do warzyw dodajemy seler i całość posypujemy szczypiorkiem, a następnie polewamy sosem. Dokładnie mieszamy, można podawać zaraz po przygotowaniu lub chwilę schłodzić w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation