Kuchnia

Muffiny

MUFFINY KAKAOWE Z BUDYNIEM | matkaWariatka
Składniki: na 20 sztuk
2 szklanki mąki
¾ szklanki cukru
2 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka jogurtu naturalnego
2 jaja
1/3 szklanki oleju
4 łyżeczki kakao
olejek śmietankowy
ulubiony budyń

Przygotowanie:
Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy suche składniki czyli cukier, proszek do pieczenia, kakao.
Do drugiej miski wlewamy jogurt, olej, jaja i kilka kropelek olejku śmietankowego.
Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy.

Przygotowujemy budyń według wskazań na opakowaniu.

Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy łyżką masy, na to jedna łyżka budyniu i znowu łyżka masy.

Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, w międzyczasie sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już suche.
Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i ostudzimy.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation