Kuchnia

Kokos nie jedno ma imię

Ciasteczka kokosowe z kleikiem ryżowym.

Składniki
1 kostka masła (200g);
0,75 - 1 szkl. cukru;
4 jaja;
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia;
cukier waniliowy;
1 torebka kleiku ryżowego ok (180g);
4 łyżki wiórków kokosowych.

Wykonanie:
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jaja oraz proszek do pieczenia, dosypać kokos, kleik ryżowy i wyrobić mikserem bądź ręcznie. Gdyby ciasto było zbyt miękkie, włożyć na 20-30 min do lodówki. Uformować małe kuleczki i piec góra-dół w 180 st.C ok 15-18 min.

Ciasteczka można wzbogacić robiąc dołek w środku i dodając dżem lub konfiturę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation