Kuchnia

Glutenowo

dietetyczne placuszki z cukini
SKŁADNIKI:

średnia cukinia
jajko
serek wiejski (kubeczek)
3 łyżki otrębów owsianych
2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej /lub pszennej z pełnego ziarna
sól, pieprz, zioła, ewentualnie ząbek czosnku
Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, posolić i zostawić na sitku do odcieknięcia wody. Jajko wymieszać z odciśniętą cukinią, dodać serek wiejski dokładnie odsączony z zalewy, przyprawić i dodać suche składniki. Wymieszać, zostawić na 10 minut. Dobrze rozgrzać patelnię teflonową, łyżką kłaść masę i rozpłaszczać, by nie były grube. Przykryć pokrywką i zmniejszyć znacznie ogień. Smażyć z dwóch stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation