Kuchnia

Glutenowo

ZDROWE OWSIANE BATONIKI-. Składniki: puszka mleka skondensowanego 75g wiórków kokosowych 250g płatków owsianych 125g dyni, sezamu, słonecznika 125g orzechów ( ja dałam laskowe ) 100g żurawiny ( ja dałam rodzynki) Sposób przygotowania: Mleko przelewamy do rondelka i podgrzewamy ciągle mieszając. W dużej misce wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy ze sobą dokładnie. Mieszankę zalewamy mlekiem skondensowanym i wszystko łączymy. Całość przekładamy do blachy wyłożonej pergaminem. Naszą owsianą masę starannie ugniatamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 130`C na 60 minut, pod koniec pilnując koloru zarumienienia. Wyjmujemy z piekarnika i dokładnie po 15 minutach kroimy na małe kwadraty. Zawijamy w pergamin i zabieramy ze sobą na drugie śniadanie. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation