Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciasto pomarańczowe » healthy plan by ann
Składniki:
• 3 pomarańcze
• 3 jajka
• 250 g zmielonych migdałów
• skórka pomarańczy (lub 3 łyżki kadnyzowanej pomarańczy bio – organic)
• łyżeczka wanilii
• łyżeczka cynamonu
• szczypta goździków
• szczypta soli
• 5 łyżek ksylitolu
• łyżeczka proszku dopieczenia bio

Zmieliłam obrane migdały, ubiłam 2 łyżeczki ksylitolu z żółtkiem jaj, a 3 łyżeczki z białkiem. Dodałam ubite żółtka do migdałów, potem ostrożnie dodałam białka. Pomarańcze dokładnie obrałam nie zostawiając gorzkiej białej skórki i zmiksowałam. Wymieszałam wszystkie składniki. Piekłam około 50 minut w 180 st C, zostawiłam w piekarniku do wystygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation