Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ryż zapiekany z twarogiem

Czas: 30 minut
Liczba porcji: 4 lub 2 jeśli to obiad

Składniki

1 szklanka ryżu
ok. 300 g twarogu
2 jajka
5 łyżek cukru
1 łyżeczka cukru z wanilią
garść rodzynek
dżem do podania
Krok 1. Przygotowanie zaczynam od ugotowania ryżu. Potem masa serowa: Łączę twaróg, jaja, cukier, cukier waniliowy i rodzynki i miksuję
Przygotowanie zapiekanki na słodko

Krok 2. Dodaję ugotowany ryż, mieszam. Przekładam do formy 20 x 20 lub 25 x 25 i wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika na 15 minut (za długo to będzie suche). Podaję z dżemem. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation