Inne

dieta

TOP 10:

[Pin It]

Wróć do strony głównej Kulinariów
TOP 10: zielone warzywa: Tagiatelle z pesto z rukoli
autor: vesenka, kategoria: makarony, Szybki obiad - KONKURS, dodano: 2012-05-26

Dlaczego warto jeść zielone warzywa? Ponieważ są bogate w błonnik wspomagający odchudzanie oraz stanowią źródło witaminy C i magnezu. Ponadto zawarty w nich chlorofil wspomaga oczyszczanie organizmu. Samo zdrowie! Poznaj wybrane przez nas przepisy Wizażanek na szpinak, brokuły, cukinię, groszek, szparagi, szczypiorek, fasolę, ogórka, rukolę i brukselkę.

Następny »
Przepis: 6/10
« Poprzedni

Mniam: 1
Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
Mniam: 0
Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
Mniam: 0
Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli
Mniam: 0
Mniam zdjęcie! Tagiatelle z pesto z rukoli

Składniki:

pesto z rukoli
rukola [100 g]
czosnek [2 ząbki] (posiekanego)
ser parmezan [50 g] (tartego lub zmielonego w blenderze)
oliwa z oliwek [5 łyżek] (extra vergine)
pestki dyni [50 g]
sól
pieprz czarny
makaron
makaron (u mnieszpinakowe tagiatelle, po 100g na osobę)

Przygotowanie:

Już prościej się nie da ;-) Rukolę płuczemy. Wszystkie składniki pesto wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta rozrzedzamy oliwą.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Mieszamy makaron z pesto. Podajemy. To dobry pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation