Inne

dieta

[Pin It]

Wróć do strony głównej Kulinariów
TOP 10: zielone warzywa: Naleśniki z rukolą i ogórkiem
autor: ewelline, kategoria: naleśniki, dodano: 2010-07-17

Dlaczego warto jeść zielone warzywa? Ponieważ są bogate w błonnik wspomagający odchudzanie oraz stanowią źródło witaminy C i magnezu. Ponadto zawarty w nich chlorofil wspomaga oczyszczanie organizmu. Samo zdrowie! Poznaj wybrane przez nas przepisy Wizażanek na szpinak, brokuły, cukinię, groszek, szparagi, szczypiorek, fasolę, ogórka, rukolę i brukselkę.

Następny »
Przepis: 8/10
« Poprzedni

Mniam: 2
Mniam zdjęcie! Naleśniki z rukolą i ogórkiem
Mniam: 0
Mniam zdjęcie! Naleśniki z rukolą i ogórkiem
Mniam: 1
Mniam zdjęcie! Naleśniki z rukolą i ogórkiem
Mniam: 0
Mniam zdjęcie! Naleśniki z rukolą i ogórkiem
Mniam: 2
Mniam zdjęcie! Naleśniki z rukolą i ogórkiem

Składniki:

jajka [1 szt.]
mleko [1 szklanka]
woda [0.5 szklanki]
proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]
olej (do smażenia )
ogórek zielony
sałata lodowa (6 liści )
rukola
czosnek [1 ząbek]
pomidorki koktajlowe [10 szt.]
sól (do smaku)
pieprz (do smaku)
ser biały [1 op.] (serek wiejski)
mąka [1 szklanka]

Przygotowanie:

Wymieszaj mleko, wodę i jajka, dodaj make. Zmiksuj lub utrzyj, dodaj szczyptę soli i proszek do pieczenia. Rozgrzej na patelni olej, polewaj ciasto by cieka warstwa pokryła patelnie. Smaż po obu stronach :)


Ogórek obierz i pokrój w cząstki, zmiksuj z serkiem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dopraw do smaku sala i pieprzem. Porwij listki rukoli i dodaj do ogórkowo -serowej masy. Na chłodnych naleśnikach połóż liście sałaty lodowej, na nich farsz i zawiń w rulony. Poprzecinaj na pól (niekoniecznie). Podawaj lekko schłodzone z pomidorkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation