Kuchnia

diet recipies

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli
1/3 szklanki wiórek kokosowych
4 jajka
4 łyżki kakao
5 pokrojonych daktyli (można pominąć)
garść posiekanych migdałów lub orzechów laskowych
60g fruktozy (lub więcej jeśli chcecie słodsze ciasto)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
dodatkowo: 3-4 kostki gorzkiej czekolady + 1 łyżka mleka

Fasolę odsączamy, płuczemy pod bieżącą wodą. Odstawiamy. Następnie blendujemy z jajkami i fruktozą. Kakao mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i wiórkami kokosowymi. Łączymy wszystkie składniki razem i miksujemy na gładkie ciasto. Dodajemy migdały i daktyle. Rzadkie ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Tak przygotowane dietetyczne ciasto pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach- wbity patyczek w środek ciasta powinien być suchy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation