Kuchnia

diet recipies

Składniki na 2 SYTE naleśniki:
1 puszka tuńczyka
70g mąki owsianej
3/4 szkl. wody
1 jajko
1/4 papryki czerwonej
2 garści rukoli
1/2 ogórka
Pieprz
Sól morska
Oregano
Bazylia
Przygotowanie:
Odmierzamy 70g mąki. Wbijamy jajko. Wsypujemy oregano i bazylię.Dodajemy sól i pieprz. Wlewamy 3/4 szkl. wody i mieszamy. Pzelewamy masę przy pomocy chochelki na rozgrzaną natłuszczoną delikatnie patelnię.Smażymy na średnim ogniu do momentu aż boki będą się odchylać. Przewracamy na drugą stronę i smazymy ok. 1 minutę na małym ogniu.Z tuńczyka odsączamy wodę.Obieramy pół ogórka.Kroimy w cienkie plasterki i układamy na połowie naleśnika.Układamy pół puszki tuńczyka.Dorzucamy rukolę.Układamy plasterki papryki.Zawijamy w rulonik.Podajemy samodzielnie lub z sosem na bazie jogurtu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation