Kuchnia

obiad

MAKARON RAZOWY Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

Składniki (na 4 osoby):
- duża pierś kurczaka, pokrojona w kostkę
- opakowanie szpinaku mrożonego (w liściach lub rozdrobnionego)
- 1 opakowanie serka topionego z ziołami
- 1 cebula, posiekana w kostkę
- 2-3 ząbki czosnku, posiekane
- 1 opakowanie śmietany 30%
- przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony, papryka słodka i ostra
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki mleka
- 250 g makaronu razowego spaghetti
- olej z pestek winogron

PRZYGOTOWANIE:
1. Pierś z kurczaka umyć usmażyć na patelni, doprawiając przyprawami.
2. Cebulę zeszklić na oleju, następnie dodać czosnek i dusić do miękkości na wolnym ogniu.
3. Dodać mrożony szpinak, dusić do odmrożenia,
4. Następnie dodać masło, serek topiony i mleko.
5. Gotować całość do połączenia składników.
6. Na końcu dodać śmietanę i przyprawy.
7. Makaron ugotować, odcedzić, wymieszać z dodatkami na patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation