Inne

jaja, grzyby...

Jajecznica z cukinią

Składniki:

4 jajka
1 młoda cukinia lub kawałek zwykłej cukinii
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
2 łyżki mleka
1 ząbek czosnku
szczypta soli
szczypta pieprzu



Cukinię myję, młodą kroję w ćwierćplasterki, a zwykłą wydrążam i kroję na mniejsze kawałki. Na patelni roztapiam olej z masłem, wrzucam pokrojoną cukinię i smażę ok. 5 minut, aż zmięknie, pod koniec dodaję drobno posiekany czosnek i przesmażam.
Jajka roztrzepuję w miseczce z mlekiem i przyprawami.
Do podsmażonej cukinii z czosnkiem wlewam masę jajeczną. Smażę całość na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając aż jajka się zetną.
Podaję na ciepło ze świeżym pieczywem lub tostami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation