Kuchnia

na okazję

moje pasje:
Składniki:
4 buraki

150g sera typu lazur

1 sos sałatkowy francuski np. Knorr

200g sałaty lodowej

100g orzechów włoskich

3 łyżki oliwy z oliwek + troszkę do skropienia buraków

3 łyżki wody

1 łyżka miodu

ok. 1/2 łyżki octu balsamicznego

kilka listków cykorii (do dekoracji - ja ich nie miałam i użyłam liści sałaty lodowej)

sól


Buraki umyć. Skropić oliwą i posypać solą. Zawinąć w folię i piec przez ok. 60 minut w temp. 170 stopni. Wystudzić.

Wodę , oliwę, miód i ocet balsamiczny wymieszać z sosem francuskim.

Buraki pokroić na cieniutkie słupki i wymieszac je z orzechami.

Na liściach cykorii układać kolejno: buraki wymieszane z orzechami, poszarpane liście sałaty, pokruszony ser lazur. Całość polać sosem.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation