Kuchnia

na okazję

Lista składników
Jak zrobić?
10 dkg Kasi

2 jajka
1 szklanka cukru
1/2 szklanki płynnego miodu
1 łyżeczka kopiata ciemnego kakao
3 łyżki przyprawy do piernika
1/2 kg mąki
2 płaskie łyżeczko sody oczyszczonej
1/2 szklanki śmietany lub jogurtu
ulubione bakalie (u mnie tylko orzechy)
biała polewa lub lukier

Jajka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać miód i kakao. Mąkę wymieszać z przyprawą i sodą. Dosypywać porcjami do utartej masy. Będzie bardzo gęste ciasto ale to nie problem. Dodać śmietanę lub jogurt. Na końcu dodać bakalie.

Podłużną keksówkę wyłożyć papierem do pieczenie i przełożyć do niej ciasto.
Piec w 170 stopniach ok. 1 godziny.

Ostudzone ciasto polać lukrem lub polewą. U mnie polewa biała i zmiażdżone orzechy włoskie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation