Kuchnia

na okazję

Lista składników
Jak zrobić?

4/5 kostki do pieczenia Kasia Ekstra (200 g)
1 kg tłustego, zmielonego twarogu
1 szklanka cukru (250 g)
4 żółtka
4/5 szklanki śmietanki 30% (200 ml)
cukier wanilinowy
100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
100 g rodzynek
200 g czekolady gorzkiej
100 g czekolady białej
1 łyżka żelatyny (10 g)
bakalie do dekoracji

banner bakalland3

1W garnku utrzyj żółtka z cukrem, cukrem wanilinowym i 1/2 śmietanki. Ustaw garnek w kąpieli wodnej i ubijaj, ciągle mieszając, aż masa zacznie gęstnieć.
2Miękką Kasię utrzyj w misce dodając partiami ser i masę jajeczną. Masę podziel na dwie części. Żelatynę namocz w połowie pozostałej śmietanki aby napęczniała.
3Czekolady gorzką rozpuść na parze i wymieszaj mikserem z jedną częścią masy serowej. Czekoladę białą również rozpuść na parze razem z resztą śmietanki i napęczniałą żelatyną. Wymieszaj z drugą częścią masy serowej.
4Do jasnej masy serowych dodaj skórkę pomarańczową, do masy ciemnej dodaj rodzynki. Wymieszaj.
5Dno dużej miski wyłóż gazą. Do formy włóż najpierw jasną, a następnie ciemną masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
6Stężałą paschę wyłóż na talerz, zdejmij gazę i udekoruj bakaliami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation