Kuchnia

Przekąski, dodatki, sosy

Faszerowana papryka
10 świeżych papryk
30 dag. mielonego mięsa
5 łyżek ryżu
2 jajka
1 cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 szklanki bulionu
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć, ściąć piętki i usunąć gniazda nasienne. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, wsypać ryż i przez chwilę razem smażyć. Cebulę z ryżem dodać do mięsa, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Papryki napełnić farszem-wczesniej przerkoić je na połówki. Wlać bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym. Przykryć i dusić na małym ogniu przez godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation